Blogi
Markku Lepojärvi

Partner, Kouluttaja

Markku Lepojärvi on tehnyt pitkän työuran kuulovammaisten koulun rehtorina. Nyt hän jatkaa ympäri maailmaa kouluttajana. Markku on ollut naimissa 36 vuotta, hän on kolmen lapsen isä ja kahdeksan lapsen vaari sekä usean lapsen sijaisisä. Ihmis- ja maanläheisen Markun harrastuksiin kuuluu maanviljely, puutarhan hoitoa ja kaikkea pientä korjaamista. Talvisin pelaa jääkiekkoa. Markun haaveena isona on olla vaan ja katsella ja kuunnella kaikkea.

Kirjoittajat

Santi Martinez, Markku Lepojärvi

Ennustaminen on aina vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen, sanotaan. Olettaminen puolestaan ei ole vaikeaa, vaan liiankin helppoa

Lue kirjoitus →

Tutkimusten mukaan lapsuudessa itsensä hyvin hillitsevillä on aikuisena vähemmän sosiaalisia, taloudellisia ja terveyteen liittyviä ongelmia. Onneksi aikuinenkin voi oppia itsehillintää. Kirjoittaja sai oppitunnin kantapään – tai pikemminkin polven – kautta.

Lue kirjoitus →

Juutalaisuudessa oli omat säädöksensä kansan sosiaaliturvan tukemiseksi. Alkukristilliset yhteisöt lisäsivät puolestaan omat ohjeensa. Yhteisöjen tuli tukea esimerkiksi leskiä, joilla ei ollut muita huoltajia. Mutta jos leskellä oli lapsi tai lastenlapsia, tuli heidän oppia täyttämään velvollisuutensa vanhempiaan kohtaan.

Lue kirjoitus →